Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان ها: ۱۰ روز قبل بود که مهر اولین روزهایش را با حضور دانش آموزان در مدارس آغاز کرد.  دخترها و پسرها با فرم هایی متفات راه مدرسه را پیش  گرفتند تا طی یک سال تحصیلی آموخته هایی جدید یاد بگیرند و قطعه ای دیگر از پازل آینده شان را بچینند. شوق رفتن به مدرسه در نخستین روزهای شهریور ماه آن ها را به بازار کشاند تا مایحتاج تحصیل را فراهم کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هفته آخر شهریور ماه هم با تحویل گرفتن کتب درسی شوق نوشتن و آموختن در وجودشان بیشتر شد. 

اما گویی اول مهر برای برخی از دانش آموزان به ویژه مقاطع ابتدایی مهربان نبود و با گذشت ۱۰ روز هنوز هم مهربانی اش را نمایان نکرده است. چراکه علی رغم گذشت این روزها هنوز کتابی برای آموختن و نوشتن ندارند.

اینجاست که نشستن بر روی نیمکت مدرسه برایشان خوشایند نیست و تاب و تحملی برای نگاه هم کلاسی هایشان ندارند. گرچه هنوز سنی ندارند اما بنا به گفته والدین هر روز به خاطر نداشتن کتاب با گریه روانه مدرسه می شوند.

کلاف مشکلات پر پیچ است

۱۰ روز از مهر می گذرد اما بسیاری از مدارس ابتدایی خراسان جنوبی با کمبود کتاب درسی رو به رو هستند غافل از اینکه تاثیر منفی این کمبودها تنها و تنها متوجه دانش آموز می شود. از پرس و جوهای میدانی می توان ریشه این مشکل را در عدم برنامه ریزی مسئولان امر دانست. چراکه به روز نشدن به موقع سامانه توزیع کتب درسی از سوی وزارت باعث شده تا در لیست توزیع کتب مشکلاتی ایجاد شود. مشکلاتی که دودش تنها به چشم دانش آموز و والدین می رود.

گفته های ضد و نقیض مدیران و مسئولان هم نشان از عدم هماهنگی این دو قشر متاثر در سرنوشت دانش آموزان دارد. مدیران مدرسه از کمبود کتاب درسی در انبار سخن می گویند این درحالی است که بنا به گفته مسئولان آموزش و پرورش سرانه کتاب خراسان جنوبی تکمیل است.

اما حال که این مشکلات پدید آمده بر مدیران مدارس و مسئولان متولی تکلیف است که با همفکری و چاره اندیشی راه حلی پیش رو گیرند و با رایزنی هایی مصرانه لبخند مهر را بر لب های دانش آموزان بنشانند.

به دنبال اعلام و نارضایتی های برخی والدین در حضور در مدارس و محل انبار کتاب بیرجند و پیگیری این مشکل به سراغ برخی از مدیران و مسئولان رفتیم  تا این مسئله را پیگیری کنیم.

والدین متهم ایجاد مشکل

زمانی ، مدیر یکی از مدارس ابتدایی بیرجند در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به کمبود کتب درسی در بین دانش آموزان بیان کرد: در حال حاضر سه نفر از پایه اول ابتدایی کتاب ندارند چراکه در سامانه دیر ثبت نام کرده اند.

وی با بیان اینکه در انبار موجودی کتاب نیست، ادامه داد: مدرسه در مرداد ماه پول کتب درسی پایه اول را واریز کرده ولی این سه نفر از دانش آموزان ۲۷ شهریور برای ثبت نام اقدام کردند.

زمانی ادامه داد: کتب درسی آن دسته از افرادی که قبل از شهریور ثبت نام کرده اند، ۲۳ شهریور رسیده اما این سه دانش آموز بعد از این تاریخ اقدام کرده اند.

وی اظهار کرد: در حال حاضر برای دیگر دانش آموزان مشکلی وجود ندارد به جز سه نفر از دانش آموزان که فاقد کتاب هستند و در انبار هم کتاب موجود نیست. 

زمانی با بیان اینکه این افراد باید اردیبهشت، تیر و یا خرداد برای تهیه کتاب در سامانه ثبت نام می کردند، افزود: در حال حاضر مشکل این افراد باید از سوی انبار  و آموزش و پرورش پیگیری شود.

مدیر یکی دیگر از مدارس ابتدایی بیرجند در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به کمبود کتب درسی در بین دانش آموزان  ابتدایی بیان کرد: مدارس زیادی این مشکل را  دارند.

ثقه الاسلامی با اشاره به سامانه ثبت نام کتاب بیان کرد: به روز رسانی سامانه بعد از توزیع کتاب انجام شده و مشکلاتی را به وجود آورده است.

سامانه کتاب به موقع به روز رسانی شود

رضایی، مدیر مدرسه ابتدایی میثاق بیرجند  هم در گفت و گو با خبرنگار مهر در پاسخ به سوالی پیرامون میزان کمبود کتب درسی در مدرسه بیان کرد: یک مورد مردودی در پایه اول ابتدایی داریم چراکه که قبل از اینکه کتب در سامانه اصلاح شود، لیست توزیع حواله انبار صادر شد.

وی با بیان اینکه بعد از صدور حواله انبار امکان اصلاح سامانه وجود نداشت، افزود: اکثر مدارس سطح شهرستان در زمینه کتاب با مشکل رو به رو هستند.

رضایی با انتقاد از وضعیت توزیع کتب در انبار بیان کرد: حضور تنها یک نیرو در انبار کتاب، شرایط را برای همه سخت می کند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر سامانه برای ثبت نام کتاب تک جلدی از سوی همکاران باز شده است، گفت: تنها هزینه پست هر کتاب ۱۰ هزار تومان می شود که خود مشکلاتی را ایجاد می کند.

رضایی می گوید:  در حال حاضر ۱۱ جلد کتاب پایه سوم کمبود داریم که این مشکلات وزارتی بوده و خیلی به مدارس ربط ندارد.

عدم آگاهی مدیران مدارس علت بروز ‌مشکلات

عباس یعقوبی، کارشناس کتب درسی آموزش و پرورش خراسان جنوبی هم پاسخ به سوال خبرنگار مهر را طرح مثالی آغاز کرد و افزود: به عنوان مثال ۲۰ دانش آموز در مدرسه ثبت نام می کنند و مدیر پول کتب را از این افراد اخذ کرده است.

وی ادامه داد: در این بین دو نفر از دانش آموزان جا به جا می شوند و مدیر مدرسه به دلیل عدم آگاهی از روی لیستی که اخذ کرده، نه از روی لیست توزیع، کتاب ها را به دانش آموزان تحویل می دهد و مشکلاتی پدید می آید.

یعقوبی با بیان اینکه مشکلات به وجود آمده به دلیل عدم آگاهی مسئولان مدرسه است، ادامه داد: برای رفع این دسته از مشکلات، باید مدیر مدرسه با کد ملی خودش برای دانش آموز ثبت نام کند تا بعد از ثبت نام، کتاب از طریق پست ظرف دو یا سه روز به دست دانش آموز برسد.

وی اظهار کرد: وقتی دانش آموز در سامانه اصلاح شده و مدرسه مبدا او را منتقل کرده و مدرسه مقصد هم پذیرفته، کتاب هم جابه جا شده و فرد نباید از مدرسه قبلی کتاب بگیرد.

خراسان جنوبی کسری کتاب ندارد

یعقوبی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر تکلیف کتب مازاد در مدارس بیان کرد: مدیران مدرسه موظف هستند کتب مازاد را به آموزش و پرورش تحویل دهند.

مدیران مدرسه موظف هستند کتب مازاد را به آموزش و پرورش تحویل دهند وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه" چرا سیستم نظارتی تعریف نمی شود و با مدیران متخلف برخورد نمی شود تا هر سال شاهد این وضعیت نباشیم"، افزود: امید است با این پیگیری ها، سال آینده شاهد این وضعیت نباشیم.

یعقوبی با بیان اینکه در حال حاضر در انبار برای برخی از پایه های ابتدایی کتاب موجود نیست، افزود: تهران در پاسخ به پیگیرها می گوید خراسان جنوبی کسری کتاب ندارد.

وی بیان کرد: در حال حاضر در پایه متوسطه نظری به دلیل تغییر رشته ها مشکلاتی وجود دارد اما انتظار نداشتیم در مدارس ابتدایی این مشکلات به وجود آید چراکه از شش سال گذشته، کتب پایه اول را به صورت اینترنتی در بین دانش آموزان توزیع می کنیم.

کتب درسی امروز به دست دانش آموزان می رسد

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی هم در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان کرد: برخی از اولیاء که دیر ثبت کرده اند، کتاب دریافت نکرده اند.

محمدعلی واقعی با بیان اینکه مدیران مدارس این دانش آموزان برای دریافت کتاب مراجعه کرده و حواله کتاب صادر شده است، افزود: این  کتاب ها را داریم و با مراجعه به انبار می توانند دریافت کنند.

وی با بیان اینکه حواله کتاب برای افرادی که دیر ثبت نام کرده اند امروز آمده است، افزود: امروز کتاب به دست دانش آموزانی که فاقد کتاب هستند، می رسد.

واقعی از ۸۰ هزار دانش آموزان دوره ابتدایی شاید ۳۰ نفر فاقد کتاب هستند، افزود: کتاب موجود است این افراد خودشان دیر ثبت نام کرده اند.  

وی در پاسخ به گفته خبرنگار مهر مبنی بر اینکه مدیران مدارس می گویند انبار موجودی ندارد پاسخ شما چیست؟ گفت: در انبار اداره کل کتاب موجود است و حواله امروز صادر شده است.

واقعی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه مدیران مدارس نسبت به وضعیت به روز رسانی سامانه کتاب گلایه دارند، بیان کرد: مشکل به دلیل ثبت نام دیر هنگام مدارس است.

کد خبر 4734623

منبع: مهر

کلیدواژه: بیرجند اربعین 98 هفته دفاع مقدس اربعین حسینی بوشهر قزوین شیراز اجلاس جاده ابریشم گرگان گردشگری خطبه های نماز جمعه بیرجند شهرکرد دفاع مقدس جنگ تحمیلی آتش نشانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۲۱۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند

در برنامه بالاتر موضوع تنوع مدارس مورد بحث و گفتگو قرار گرفت و نظرات مختلف بررسی شد. معاون سابق آموزش و پرورش به عنوان مخالف تنوع مدارس و  رئیس سابق سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان به عنوان موافق تنوع مدارس با یکدیگر به گفت و گو پرداختند.

ابراهیم سحرخیز، معاون سابق آموزش و پرورش گفت: تنوع مدارس به شرطی که باعث عدالت آموزشی شود مشکلی ندارد. 

وی افزود: اگر مدارس نمونه دولتی در روستاهایی که   نیروی انسان قوی ندارد و نسبت به شهر امکانات کافی ندارد ایجاد شود و باعث عدالت آموزشی میان دانش آموزان شهری و روستایی شود مشکلی ندارد.

او ادامه داد: به طور کلی ما ۲ نوع مدرسه پول بگیر و رایگان داریم .

وی  با بیان این که حدود ۱/۱۲ درصد دانش‌آموزان در مدارس تیزهوشان تحصیل می‌کنند؛ اظهار کرد: ما دانش‌آموزانی داریم که ممکن است در رشته‌های نظری تیزهوش نباشند اما در ورزش یا رشته‌های هنری تیزهوش باشد آیا دانش آموزان روستاها و عشایر نیز وارد مدارس تیزهوشان می‌شوند.

 او ادامه داد: مدرسه باید واقعیت جامعه باشد. متاسفانه مدارس دولتی نماد فقر است. مدارس ما در حال حاضر ۲ قطبی هستند و  طبقاتی شده اند. براساس یک گزارش در سال ۱۳۹۲ توسعه مدارس سمپاد و‌ نمونه دولتی مانع توسعه مدارس غیردولتی است. بر اساس یک آمار حدود ۵۰۰ هزار تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود به دانش آموزان آموزش می‌دهند و به بیان دیگر که این معلمان غیرمتخصص هستند.

سحرخیز تصریح  کرد: مدارسی همچون هیت امنا، غیردولتی یک ماه قبل از شروع مدارس  نیرو انسانی خود را گرفته است اما در مدارس دولتی تراکم جمعیت (کلاس ۴۰ نفره) نیروی غیرمتخصص است و معلم ها ناراضی هستند.

وی افزود: به شرطی که تمام مدارس  در سراسر ایران درس را آموزش بدهند و عدالت آموزشی ایجاد شود تنوع بد نیست.   

فاطمه مهاجرانی، رئیس سابق سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان هم گفت: مدارس سمپاد مدرسه تخصصی با نیازهای ویژه است ما باید مدارس را به جای خود برگردانیم البته ما کمبودهایی داریم که باید رفع شود اما حذف مدارس کار درستی نیست.

وی افزود: امیدواریم ما به جای دانشمند اندیشمند تربیت کرده و درک را به آن‌ها آموزش دهیم. بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش باید دست مدیران را آزادتر بگذاریم اما متاسفانه این اتفاق نمی‌افتد.

او ادامه داد: ما باید تمام معلمان را توانمندسازی کرده تا آن‌ها بتوانند نیروی متخصص تحویل جامعه بدهند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند
  • سوالات امتحانات نهایی دانش‌آموزان چطور طراحی می‌شود؟
  • سوالات امتحانات نهایی چگونه طراحی می‌شود؟
  • اجبار دانش‌آموز برای تهیه لباس فرم جدید ممنوع است
  • سبک بازی‌محور؛ افقی نو در حوزه آموزش دانش‌آموزان
  • ممنوعیت‌های تازه به سبک دهه ۶۰ در مدارس
  • نسخه‌پیچی و ممنوعیت‌های عجیب به سبک دهه ۶۰ در مدارس دخترانه | دانش‌آموزان را لجباز نکنید!
  • تکرار سختگیری دهه ۶۰ در مدارس
  • یک روزنامه: سختگیری دهه 60 در مدارس در حال تکرار است/ هنوز «آینه» ممنوع است! دانش‌آموزان دوره متوسطه می‌گویند در مدرسه کیف‌هایشان را می‌گردند و مسئولان مدرسه برخوردهای خشن و توهین‌آمیز دارند
  • اهدای ۱۴۶ بسته معیشتی به مدرسه استثنایی پارسا در سنندج